måndag 3 december 2012

M vill skärpa dålig lag

Försörjningskravet var ett jättedåligt beslut som innebär att invandrare måste ha jobb och bostad innan familjemedlemmar får komma till Sverige som anhöriginvandrare. För att få igenom det i riksdagen fick Moderaterna kompromissa och införa undantag i reglerna, exempelvis för barnfamiljer.


Nu gör Billström ett nytt försök att få sin och moderaternas vilja igenom. I sitt utspel hävdar han alltså att de alltför många undantagen gör lagen i det närmaste meningslös. Lagen måste skärpas så att fler omfattas menar alltså migrationsministern. Och avslöjar i samma andetag att hela syftet för moderaterna med försörjningskravet är att begränsa invandringen.

Att världen ser sådan ut att fler i dag behöver asyl ska väl inte innebära att vi ska införa lagstiftning så att vi bryter mot barnkonventionen och mänskliga rättigheter. Om inte 1000 ärenden per år som drabbas av försörjningskravet är nog för Billström är det väl bättre att ta bort lagen då. En sak som också ändrats sen lagstiftningen infördes är ju att arbetslösheten stiger och att bristen på bostäder blir allt större.

Kan ingen berätta för Moderaterna att Sverigedemokraternas stigande väljarstöd mycket väl kan vända och absolut inte är en anledning till att överta deras politik.