fredag 18 september 2009

KD och kvinnorna

Jag har ärligt talat inte tagit del av debatten kring Anna Anka speciellt ingående. Men när jag läste Lennart Sjögrens uttalande i Expressen blev jag onekligen nyfiken. Vem är hon och vad har hon sagt som nu lyckats göra kristdemokraternas partisekreterare så till sig av entusiasm.

Det är alltså denna newsmill-artikel, författad av Anka her-self och detta uttalande i SvD, som fått Sjögren att bli så till sig i trasorna. Utan omsvep välkomnade han henne till sitt parti.

Det är inställningen att ”hon själv som kvinna ska kunna fatta beslut om sitt vardagsliv och hur hon ska leva” som Sjögren föll för. Och man kan anta att det inte direkt är obekvämt för en högerkristen man, att en kvinna fattar beslutet att stanna hemma och sköta barn och hem och dessutom sätter en ära i att vara snygg för makens skull och tillfredsställa honom sexuellt.

KD:s partisekreterare verkar gilla tanken på att få en kvinnlig företrädare som försvarar hemmafruidealet och den gamla patriarkala familjen. Anna Anka vill ju dessutom vara en förebild för andra kvinnor. Månne männen i KD tycker deras kvinnoförbund mopsat upp sig alltför mycket. Anka kanske skulle visa vägen och få kvinnorna att koncentrera sig på att vara goda hustrur istället för att tjata om jämställdhet.

Kvinnoförbundet sågar också Sjögrens uppfattning, Han tyckte ju det var bra att få debatt. Men verkar nu mindre road när Anna Anka tycks ha provocerat fram en rejäl träta i det egna partiet..

2 kommentarer:

Samuel Karlsson sa...

Man kan ju hoppas på att KD gräver sin egen grav nu... =)

Anonym sa...

Jag har utnämt Lennart Sjögren till årets "kalle anka" på min blogg.....

Ha de
Alf
http://alfnorberg.blogg.se/