onsdag 2 mars 2011

Internationella kvinnodagen närmar sig


8 mars är en viktig dag. Självklart kommer jag att aktivera mig och delta i demonstration och firande. Kvinnokampen och den feministiska kampen behövs årets alla dagar. Men det är jätteviktigt att vi har en dag när vi uppmärksammar och fokuserar på kvinnors rättigheter.
Den 8 mars samlas kvinnor världen runt för att manifestera. Alla kommer inte att bemötas med välvilja. Det finns regimer och mörkermän som ser ett hot i att deras kvinnor samlas och formulerar sina krav. I vissa delar av världen kommer det att krävas extra mycket mod och kurage för att fira internationella kvinnodagen.

I Gävle. Liksom många orter i vårt land anordna RFSU en barnvagnsmarsch, för att uppmärksamma mödradödligheten och ställa krav på makthavare att se till att alla kvinnor måste få tillgång till preventivmedel, kunskap om sex och familjeplanering, kvinnohälsovård och säkra aborter. Kom med du också och visa solidaritet med våra systrar ute i världen.

Samling vid Södermalmstorg och avmarsch 12.00. Med eller utan barnvagn. Målet är Gallerian nian, där det blir tal och underhållning.

På kvällen har Vänsterpartiet och några av våra vänner aktiviteter i Sjömanskyrkan från 17.00.

Välkommen!

Inga kommentarer: