onsdag 20 april 2011

SD vill utesluta Jönsson



I Sverigedemokraternas hägn och historia, ryms allt från nationalsocialistisk extremism till allmän fördomsfullhet, populism och missnöjespolitik. I sin iver att växa har man famnat de flesta som medlemmar och sympatisörer. Kanske bara tagit avstånd från de värsta rasisterna. Eller förmått dem tona ner sina antidemokratiska o kriminella budskap och hålla vit-makt- agendan för sig själva.

Men nu har SD tagit plats i riksdagen och fått platser och positioner. Nu blir det viktigt att kväva kritiska röster i de egna leden.

Hur många gånger har jag inte hört Sverigedemokrater ondgöra sig över hur de blir utskuffade och nedtystade av andra partier och inte får komma till tals i debatter och media. Men när deras egna starke man i Bjuv offentligt uttrycker åsikter om SD:s ledning och politik hotas han av uteslutning ur partiet.

Intressant att se vilken väg SD nu ska ta. Inte skulle det störa mig om de går ungefär samma öde till mötes som ny demokrati en gång gjorde. En mandatperiod i riksdagen räcker.

Inga kommentarer: