torsdag 27 maj 2010

Valfrihet a la KD

När kristdemokraterna Sjögren, Crosson och Karström i en debattartikel om vårdnadsbidrag i Arbetarbladet skriver att skiljelinjen mellan vänsterpartierna och (kd) är fundamental, har de helt rätt.

Sanningen är väl att KD som parti är ganska ensamt och otidsenligt i sin syn på familj, barn och könsroller. I sitt sätt att driva och framhäva familjepolitiken hamnar de nära SD och t o m rätt långt ifrån sina kompisar i regeringen.

Det blir näst intill skrattretande när Sjögren m fl framhäver att familjer är olika och har olika behov, men samtidigt inte med en stavelse antyder att det finns familjer med bara en vuxen. Ensamstående föräldrar och deras barn osynliggörs och utestängs helt.

För även om man fördubblar ersättning från tre till sextusen kronor är det inget möjligt val för den ensamstående mamman. (Såtillvida hon inte tvingas välja vårdnadsbidraget som ett alternativ eller ett komplement till försörjningsstöd.) Däremot kommer det kanske att bli ytterligare några pappor som smiter undan ansvaret för hem och barn, genom att låta hustru eller sambo stanna hemma med vårdnadsbidrag.

I Gävle tänker vi fortsätta jobba för att höja kvaliteten i den kommunala barnomsorgen. Barnen är värda det OCH en bra kontakt med föräldrar, även manliga sådana. Våra barn behöver ett jämställt samhälle.
Kristdemokratisk politik driver utvecklingen bakåt.

Den 19 september måste vi se till att det blir en ny regering, som tar jämställdhet och barns behov på allvar.

Inga kommentarer: