fredag 31 oktober 2014

G-punkter och upptäckter

 
Hörde ni nyheten i mitten på oktober? Den om att G-punkten inte finns. Den punkt som nästan alla jagat desperat sen den upptäcktes 1950 av urologen Ernst Gräfenberg. Nu är det alltså en annan man, Emanuelle Jannini, som upptäkt att punkten inte finns.
 

För övrigt vet ni väl att klitoris upptäktes av Columbus på 1500-talet? Renaldus Columbus alltså.

Att alla stora upptäcktare här i världen verkar vara män, beror nog mest på att en upptäckt inte är en upptäckt förrän den upptäckts av – en man. För i gisse namn, det är klart att många upptäckt klitoris långt före 1559. Närmare bestämt ca hälften, d v s de som själva har en.
Och när det gäller den andra halvan av mänskligheten, verkar faktiskt inte alla män ha upptäckt klitoris än i dag.

Visst. Det är väl bra att män är intresserad av oss kvinnor och vår sexualitet. Men trist att de inte tar tillvara kvinnors egen erfarenhet. För vi kvinnor utforskar våra kroppar och vår sexualitet. Men ganska tidigt blir vi varse att våra egna utforskningar inte riktigt gills, så vi kan helt enkelt lägga ner och nöja oss med en och annan killgissning. Eller bara hålla käft.

Läs och begrunda denna essä av Kristina Hultman. Och märk väl att den publicerades i OTTAR redan 2008. Alltså 6 år innan Jannini publicerade forskningsrapporten om att G-punkten inte finns.

Inga kommentarer: