lördag 19 december 2009

Fiaskot i Köpenhamn

Gubbe, gubbe, gubbe,…Merkel…gubbe, gubbe, gubbe… Inte undra på att klimatmötet sket sig.

Det är hög tid att inse att det är den råa, giriga kapitalismen och den grymt orättvisa fördelningen av jordens resurser som är det absoluta hotet mot mänskligheten och vår miljö. Det är inte de som göds av marknaden och västerländska kapitalister som kan lösa klimatkrisen. Det är andra krafter som måste släppas fram. Det behövs en folkligt förankrad organisering där även människor utan förmögenheter och marknadsliberala sammanhang finns representerade. En organisering där kvinnorna finns med.

Intressant läsning med länkar från RFSU.

Några andra som B-loggat i frågan: Esbati , Seppo. Bajare med känsla, Duroj

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad menar du med "Gubbe, gubbe, gubbe,…Merkel…gubbe, gubbe, gubbe… Inte undra på att klimatmötet sket sig"?

Jag tolkar det som att du inte ser människan som jämlika och att kvinnor på nått sätt skulle vara smartare än män men trots detta inte kunna ta sig till makten på grund av gubbarnas (enligt dig) överlägsna samarbetsform?

Vist är det på tok för mycket gubbar inom politiken, men det närmar sig väll idioti att påstå att politiken troligen hade gått bättre om det hade vart mer kvinnor med i politiken.

Skärpning.

Marita Engström sa...

Jag ser människor som jämlika. Det är samhällsstrukturerna som är galna när det ena könet har så mycket mera förmögenhet och ekonomisk och politisk makt.
http://link.brightcove.com/services/player/bcpid34626169001?bctid=50859881001
F ö undanber jag mig anonyma kommentarer. Speciellt när de saknar substans o inte för debatten framåt