lördag 29 september 2012

Mp utspel i viktig fråga - men lösningen är fel

Så har då miljöpartiet sällat sig till de partier som tycker sänkta skatter kan användas som lösning på det mesta, kunde man höra på ekonyheterna i morse.

Visst är det riktigt att ensamstående föräldrar är en grupp som generellt har halkat efter. Och barn som växer upp i fattigdom är inget vi ska acceptera. De barnen far illa och mår dåligt i ett samhälle där konsumtion och prylar är status. De barnen får mycket sämre förutsättningar här i livet. Och de får sämre hälsa.
Men lösningen kanske inte är att sänka skatten med en miljard. Lösningen kanske handlar om jobb och rättvisare inkomstfördelning. Rätt till heltid, tryggare anställningar, bättre trygghetssystem när man blir sjuk eller arbetslös, bättre barnomsorg och barnomsorg på kvällar och nätter.
Inte heller Hägglund gillar mp-förslaget. Men hans invändning handlar väl mest om att det ska löna sig att vara två. Och helst när man har barn. När han pratar om sammanhållning, menar han alltså inte på samhällsnivå, typ minskade klyftor och sånt. Det är par och familjer som ska hålla samman. Och kopplar man det till tidigare Hägglund-utspel och KD-värderingar, så menar han nog att det är kvinnorna som ska hålla samman med en man. För barnens skull.
Jag vill i stället att det ska vara möjligt att leva på sin lön och ge sina barn en bra uppväxt fast man är ensamstående.

Inga kommentarer: