fredag 13 mars 2009

SD i EU? - Nej tack!

Nu har sverigedemokraterna fastställt listan till EU-parlamentet. Det blev tvåtredjedelar där också. 20 män och 10 kvinnor. I sig en EU-parlamentsanpassad könsfördelning. Som ligger rätt lika SD:s partistyrelse. Och i lokalstyrelsen här i Gävle som betår av fem ordinarie och en ersättare är fyra män.

I Sverige är SD ett extremt parti. Främst när det gäller familjepolitik, sexuella rättigheter, kvinnosyn, invandringspolitik och sin strävan efter enfald. ( Det de själva föredrar att kalla ett homogent samhälle) I EU, såväl i parlamentet som i enskilda medlemsstater finns redan allt för många konservativa, högerkristna partier. Och den gemensamma asylpolitik som är under framväxt i EU, är förskräckande lik sverigedemokraternas unkna, främlingsfientliga och fördomsfulla politik på området.


Nu behöver det mobiliseras. Ett lågt valdeltagande 7 juni kommer förmodligen att gynna SD. Jag tror inte de har någon större chans. Men bara den lilla risken att de skulle kunna ta plats i Bryssel är nog. Så mycket skada kanske de inte mäktar åsamka unionen. Men det skulle ge dem oförtjänt mycket legitimitet och resurser. Och det finns som sagt var redan alltför mycket odemokratiska och kvinnodiskriminerande krafter inom EU.

För mig är det alltså självklart att delta i valrörelsen och att själv rösta på vänsterpartiet. Våra kandidater är sunda EU-kritiker som är beredd att kavla upp ärmarna för att jobba för en demokratisering av EU och för att mänskliga rättigheter och feminism ska prioriteras framför den fria marknaden.

Inga kommentarer: