måndag 27 september 2010

Byggboom på Västbanken?


Det tillfälliga byggförbudet har upphört. Trots att Israels ockupation som inleddes 1967 har fördömts och förklarats olaglig av internationell rätt fortsätter Israel sin bosättningspolitik och äter sig in bit för bit på palestinsk mark.

Strax efter att byggförbudet löpt ut vänder sig Netanyahu till Abbas och hoppades på "ärliga, bra" samtal, Bosättarna och deras lobbyister firar med blåvita ballonger utanför Knesset att det nu ska bli 2000 nya Israeliska bosättningar på palestinsk mark på Västbanken. Som redan till 60% kontrolleras av Israel.

Barack Obama hade höga ambitioner när det gällde fredsprocessen. Hur ska han nu hantera Israels provokation? Det palestinska folket kommer knappast att ställa sig bakom Abbas om han sätter sig i fredssamtal, samtidigt som de själva får se bulldozrarna jämna palestinska hus och olivlundar med marken, för att ge plats åt nya bosättningar och vägar och avspärrningar. Allt under beskydd av tungt beväpnad israelisk militär.

Hur länge ska Israel komma undan och slippa följa internationell rätt? Hur länge ska de palestinska folket tillåtas skymfas och leva på flykt?

3 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Marita Engström sa...

Undanber mig osakliga kommentarer, speciellt när de är anonyma. Israel är ockupationsmakten och dessutom en stormakt i mellanöstern, både militärt och ekonomiskt. Israel bryter mot genevekonventionen.