fredag 3 september 2010

Utrikesministern vägrar debatt

Utrikespolitik, freds och säkerhetsfrågor är viktiga områden som borde komma högt på dagordningen i valrörelsen inför riksdagsvalet. Det är frågor som engagerar många väljare också. Men det har uppstått ett hinder. I morgonens ekosändningar rapporterades att Bildt inte vill debattera.
Sverige har alltså en utrikesminister som duckar och vägrar att att synas i de frågor han har det politiska ansvaret för.

Skamligt!

Hans pressekreterares argument. Rödgröna är oeniga och har inte presenterat rätt sorts gemensamma manifest för att herr ministern ska vara nöjd. Därför vägrar han att ta debatten.

Finns det partipolitiska skiljelinjer är det väl destå viktigare att få upp frågorna på bordet för att väljarna ska få ta ställning.

Inte helt svårt att dra slutsatsen att det är oenigheten, exempelvis i NATO-frågan, inom alliansen som få Bildt att knipa käft. Och att han inte vill ha frågorna med i valet. Därför att moderat utrikespolitik saknar folkligt stöd.

Vi kan inte ha en utrikesminister som inte tycker utrikespolitik är viktigt. Vi kan inte ha en utrikesminister som undanhåller väljarna möjligheten att ta ställning till regeringens politik.

Den 19:e röstar vi bort högern.

Inga kommentarer: