fredag 27 september 2013

Syna SD-hyckleriet

Jonas Sjöstedt skrev en utmärkt och klargörande artikel om Sverigedemokraternas hycklande i Aftonbladet 13-09-24. Några dagar senare svarade Sven-Olof Sällström, SD:s ekonomisk politiske talesperson, kort och pliktskyldigt. Men det blev inget seriöst svar på Sjöstedts kritik. Istället rabblades det på nytt lögner och halvsanningar. I samma hycklande anda som Sjöstedts artikel så förtjänstfullt satte ljuset på.

SD har en totalt oseriös finanspolitik, därför att den bygger på felaktiga beräkningar inte minst angående kostnaderna för det Sällström i sitt debattsvar benämner "ansvarslös invandringspolitik"
Välfärden måste finansieras. Då duger inte hitte-på-pengar.  En majoritet av folket prioriterar välfärd och gemensamma lösningar framför privat konsumtion.
Effekterna av femte jobbskatteavdraget blir INTE störst för dem som tjänar minst. Klyftorna ökar istället och arbetslösa, sjuka och föräldralediga får inget skatteavdrag alls.
Sällströms svar visar tydligt att SD:s avsikt inte är att vara seriösa, utan att ställa grupper mot varandra och driva populism som bygger på fördomar, lögner och halvsanningar.
Med Vänsterpartiets politik som på allvar stärker välfärden, bekämpar arbetslösheten och minskar klyftorna i samhället, kommer SD att tappa stor del av sitt stöd. Det ser jag fram emot.

Inga kommentarer: