tisdag 4 februari 2014

Max och SLL

Max vd Rickard Bergfors har precis hunnit pudla, eller, nåja, i alla fall leverera en halvpudel. ”Det som skett i detta fall är en formulering som kan tolkas på ett sätt som jag aldrig avsåg. Inget kunde vara mig mer främmande än att försöka påverka medarbetarna politiskt” skrev han om brevet till de unga anställda.

Då klämmer Landstinget Stockholm till i samma anda som hamburgarkungens kritiserade brev. Om inte rentav ännu grövre. ”Till dig som jobbar inom sjukvården i Stockholm vill jag därför rikta en uppmaning […] Rösta inte fram en vänsterregering.” är ju skrivningar som knappast går att bortförklara med med svammel om feltolkning.

Och värst av allt. Kristoffer Tamsons, undertecknar visserligen sitt brev i egenskap av Valledare för Nya moderaterna i landstinget – men han lägger ut texten på Landstingets hemsida och brevet som går ut bekostas av skattebetalarna och är försett med Lanstingets logga.
Det här är inte okej. När en företrädare för ett parti som f n regerar en demokratiskt styrd organisation och en gigantisk offentlig arbetsgivare, sprider politisk propaganda via Landstingets informationskanaler. Det är helt enkelt för jävligt. Det är odemokratiskt och närmast totalitärt.

Sverige förtjänar politiker som vill satsa på välfärden. Och alla anställda i Stockholms Läns Landsting förtjänar en betydligt schysstare arbetsgivare.

Inga kommentarer: