tisdag 17 februari 2009

KD och äktenskapet - igen

Inför beslutet om könsneutral äktenskapslag går debattens vågor fortfarande höga. Bland kristdemokrater.
I dagens arbetarblad har sju lokala KD-politiker(varav den ena också råkar vara partisekreterare) en ny upprörd artikel:
http://arbetarbladet.se/torget/debatt/1.528906

Jag tillhör själv dem som gärna ser att svenska kyrkan fråntas sin vigselrätt. Liksom andra församlingar och samfund. Och att staten helt enkelt blir den man vänder sig till för att ingå äktenskap. Men det absolut viktigaste här och nu är att vi ska ha en lag som gäller alla och inte diskriminerar och utesluter. Även samkönade par måste få ingå äktenskap.

Glädjande att KD ändrat uppfattning när det gäller partnerskap. Men mer krångligt än konstruktivt att ersätta äktenskapsbalken med en civilrättslig samlevnadsbalk. Nu när homofobi blivit omodernt och KD inser att det inte längre finns stöd för olika lagar för samkönade och tvekönade par. Då vill man plötsligt ha ett civilrättsligt äktenskap. Fast det får absolut inte heta äktenskap förstås. För äktenskapet är ju instiftat av gud och vigt för man och kvinna. Det har med barnalstring att göra. Det “naturliga” sättet att göra barn. Äktenskapet som begrepp får därmed inte besudlas av massa bögar och flator som (O hemska tanke) pippar av ren lust.

Så det är kanske inte undra på att krisdemokrater så desperat vrider och vänder och strider för att hitta en lösning på “problemet“. Problemet är bara att det inte är något problem. För sex av sju riksdagspartier.
Tyvärr har Kristdemokraternas försök att få alliansen att hitta en väg framåt i äktenskapsfrågan misslyckats…” skriver debattörerna.
Hur tänker ni då? Det är ju de andra allianspartierna som äntligen, äntligen tagit vägen framåt. Och bestämt sig för att inte låta KD sätta käppar i hjulet för en tidsenlig och demokratisk äktenskapslagstiftning.

Inga kommentarer: