måndag 4 maj 2009

Regeringen är engagerad i EU - Och?


Margot Wallström berömmer Reinfeldt och regeringen för att de gör så bra ifrån sig i EU. Är engagerade, närvarande och lätta att samarbeta med.
Inte så konstigt. EU-positiva sossar och borgare dunkar gärna varandra i ryggen och driver i stora stycken samma politik i EU.

Och att högern tar för sig i EU och gärna samarbetar är väl inget märkligt alls. Det är ju där de hittar kompisar med samma ideologiska värdegrund. Avreglera, privatisera och låt marknaden styra, så slipper vi ta politiskt ansvar är väl det man enas om.

Men hur bra är det för politiken och demokratin att regeringen och ministrarna lägger mest krut på att lyssna till och umgås med EU-eliten? Andra ministrar, kommissionärer, ekonomer. Jurister och en och annan lobbyist.
Det blir rätt tydligt vilket elitprojekt hela unionen är. De styrande i Bryssel fjärmar sig från folket. Liksom de enskilda medlemsstaternas regeringar. Sveriges ministrar är så angelägen om att bygga sin politik i samklang med EU-etablissemanget att man inte hinner lyssna till folket och sina egna väljare.

Andra bloggar i ämnet: Jinge och Mikael Gustafsson

Inga kommentarer: