lördag 23 maj 2009

Ut och prata EU-val!

Var tredje väljar har inte bestämt sig. Enligt den SIFO-mätning som DN presenterar. Jag har stått vid vår valstuga i Gävle större delen av dagen och attackerat lördagsshoppande fotgängare. Och visst - det är många som inte bestämt sig och en hel del som tydligt förmedlar att man inte bryr sig. Men många tar emot "Tidningen" och vill fråga och diskutera. Mina partikamrater Seppo och Erik delade massor och ju längre dagen förflöt desto fler var det som tackade vänligt och talade om att de redan fått material.

Jämfört med för några dagar sedan känns det som intresset och engagemanget stiger. En hel del som passerade förbi lät också frimodigt deklarera att de skulle ge sin röst till vänsterpartiet och en ung förstagångsväljare tog med material till sina kompisar som hon skulle bjudna på "röst-fest".

Alla som har en stund över. Kom med ut på stan och prata EU-val. Det är kul. Och det ger säkert resultat. Med tanke på att en hel del skeptiker ännu inte bestämt sig om de ska rösta eller inte.

Det enda störande momentet i dag var att Jimmie Åkesson besökte Gävle och stod på Rådhustorget och spred dynga i luftrummet via en fet högtalaranläggning. Dock var det en hel del människor som sökte gemenskap med vänsterpartiet för att tala om vad man tyckter om SD och hur viktigt det är att inte låta dem ta plats i Bryssel.

2 kommentarer:

Anders @ ungsvensk.se sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Marita Engström sa...

Har fått en kommentar som påpekar att SD:s partiledare stavar sitt förnamn Jimmie. Ber om ursäkt för stavfelet. Men inte för mina åsikter. Har tagit bort kommentaren från signaturen "Anders ungsvensk" som i övrigt var dum, oimtressant och anonym.