tisdag 7 augusti 2012

Var står SD?

Intressant att se hur Sverigedemokraterna handskas med det här. Det är i och för sig inte första gången Ekeroth uttalar sig plumt och kategoriskt. Hans osakliga och osmakliga uttalanden i kanadensisk teve har polisanmälts. Med rätta.

Att ha fel och dålig koll, är väl kanske inte ett lagbrott i sig. Mest pinsamt och dålig PR för det parti han företräder. Men när han uttalar sig utifrån ett rasistiskt raster och sprider lögner för att väcka hat. Då är det viktigt att utreda om han faktiskt gör sig skyldig till hets mot folkgrupp.

När han nu blir utfrågad av svensk media om den kanadensiska teveintervjun säger han nu visserligen att han inte stödjer nazistgruppen. Men han ifrågasätter inte heller här med ett ord den olagliga demonstration som gruppen anordnade i Bollnäs (Inget polistillstånd, aggressiv rasistisk propaganda och störande av allmän ordning) Istället är det den antirasistiska manifestationen som han känner avsmak för

Ekeroth har samma retorik som nazisterna och säger i teveintervjun att det är en gruppvåldtäkt begången av tre invandrare, trots att polisutredningen ännu inte har kommit fram till några misstänkta eller ens klarlagt händelseförloppet. När hans källor efterfrågas i den svenska tidningsintervjun hänvisar han till vad som stått i media.

En snabb sökning på nätet visar att den rapportering som Ekeroth säger sig ha tagit del av, uteslutande är rasistiska och nazistiska bloggar och webbsidor såsom Nordfront, avpixlat och nationell.nu.
Inte mycket till avståndstagande från nazismen från SD:s sida alttså. När riksdagsledamoten Ekeroth i samma andetag ger dem rätt i sak.

Kom till Brotorget i Bollnäs kl 16.00 den 25 augusti du också. Då kan vi visa att vi är många som tror på mångfald, mänskliga rättigheter och alla människors lika värde. Vi är fler, vi är starkare och vi är gladare!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Glöm inte att det är du och andra i vänstern som har sett till att SD behövs genom er ovilja att debattera detta politikområde som andra.

Marita Engström sa...

Bo Granat. Vet inte vilket politikområde du avser. Men menar du integration. mångfald, asyl och flyktingpolitik skäller du på fel part. Där har Vänsterpartiet en tydlig och väl underbyggd politik och tar gärna debatt.

Anonym sa...

Nej. Ni vill framföra er åsikt men ni vill inte debattera. Ni lägger genast på de som har en annan åsikt rasiststämpeln. Iallafall utanför riksdagen.

Ps. Jag heter Bo Grahn. Inte Granat. Ds.