fredag 2 maj 2008

Tillsammans på 1 maj i Gävle


Björn Öberg under samlingen på Södermalmstorg

Ida Gabrielsson


Rockskolan från Norrsundet


Solen sken när vänstern samlades på Södermalmstorg i Gävle 1 maj 2008. Det var vänsterpartiet och ung vänster som arrangerade. Tillsammans.
Till demonstrationståget sällade sig också många andra med hjärtat till vänster. Små och stora. Gamla och unga.

Lite svårt att få tryck i talparollerna från början kanske. Men när vi passerade genom stan med lagom vind i röda fanorna, hade alla fått fart på stämbanden. Och det var inga problem att få rejäl volym på "kasta borgarna i papperskorgarna" när tåget passerade förbi Rådhustorget där alliansen samlats under gula och blå ballonger.

Väl framme i Stenebergsparken blev det eldigt och välformunlerat tal av ung vänsters ordförande Ida Gabrilesson. Poesi och musikunderhållning. Att molnen stundvis skymde solen och vindarna blev kyliga, verkade inte bekomma. Stämningen var god bland den härligt blandade publiken som spred ut sig på gräsmattan i parken. Efteråt bjöds det soppa och underhållning i partilokalen.

Alliansen och regeringen Reinfeldt verkar tro att människor överlag är både dumma och rätt egoistiska. Genom att ge lite skattesänkningar åt de som jobbar hoppas man kunna köpa stöd för sin politik. Så här efter en dag med vänsterkamp och gemenskap, är jag mer övertygad än någonsin. Den kalkylen blir högernas fall. Vi människor bryr oss om varandra och vill vara med och ta ansvar för samhället och framtiden. Folket vill ha rättvisa och solidaritet.

Inga kommentarer: