torsdag 25 mars 2010

Moderatförslaget hyllas av SD

Sverigedemokraterna i Gävles kommunfullmäktige har haft vidriga inlägg och utspel, där de tycker att vi ska säga nej till att ta emot ensamkommande flyktingbarn. För barnens skull. De bygger sina åsikter på en teori om att den som tar emot barnen bara gynnar giriga människosmugglare och barnens elaka föräldrar som nog skickat iväg sina barn bara för att de själva ska kunna komma efter och sno åt sig av vår välfärd och svenskarnas skattepengar. Inga tankar om hur barn och unga har det i krig och i terror. Inga tankar om att barn som tar sig hit kan ha behov av asyl.

Vid dessa tillfällena har alla övriga partier i fullmäktige avfärdat SD:s svammel och främlingsfientlighet.

I morse kunde vi höra på radion att regeringen kommit med ett förslag att bygga barnhem i Irak, Somalia och Afghanistan för att kunna skicka tillbaks ensamkommande barn som flytt till Sverige. Det är Billström som trosvisst förkunnar att det är bäst för barnen och att de skall få hjälp att återförenas med sina föräldrar. Och, naturligtvis välkomnas förslaget av SD och Jimmie Åkesson. ( En rätt gräslig debatt i P1 morgon)

Vänsterpartiets talesperson i flyktingfrågor, Kalle Larsson är tydlig i sitt avståndstagande från (m)-förslaget.

Jättebra om Sverige bygger barnhem och omsorgscenter för barn i krigsdrabbade länder, tycker jag. Röda korset och andra ideella organisationer bedriver redan viss sådan verksamhet. Behoven är oändliga. Men de insatserna behövs för att barnen som finns i området ska ha någonstans att vända sig när krig och förföljelse dödar vårdnadshavare och splittrar familjer och lämnar barn utan skydd, försörjning och omvårdnad. Barnhemmen ska inte byggas för att skicka tillbaks barn som redan finns i vårt land.

Inga kommentarer: