torsdag 19 augusti 2010

SD saknar trovärdighet

Sverigedemokraterna verkar hårdsatsa i Gävle. I förra veckan var Åkesson på besök igen och presenterade tillsammans med den lokale företrädaren en ny kampanj. En kampanj om ”våldtäktsvågen” som ska legitimera deras invandringsfientliga och rasistiska politik.

Sverige skulle vara ett paradis på jorden, om vi inte importerade problem från mellanöstern, verkar SD ha som sin huvudteori. Våldtäkter kan ingen försvara – det gör vi till en valfråga och så satte man igång att kolla domar.
Sen skrek man ut sitt budskap över rådhustorget i Gävle.
Redan innan jag läste denna artikel i GD, hyste jag naturligtvis mina tvivel. I mina tidigare jobb inom kriminalvård och psykiatri har jag mött rätt många sexualbrottsmisstänkta eller -dömda män och även offer för våldtäkter. Fenomenet våldtäkt har inget med etnisk eller kulturell bakgrund att göra.

Rätt skrattretande räkneexempel, där SD inte ens kunde räkna till fem utan tappade bort en dom. Som ”råkade” vara en av de med svensk förövare. Därifrån tar de sina procentsatser som man då ska använda för att visa att det bästa sättet att bekämpa våldtäkt är att strypa invandringen.

Hedlund beklagar ju att det är så få anmälningar (10%)som leder till fällande dom. Men det han inte nämner är att det bara är uppskattningsvis mellan 10-20 % av alla våldtäkter som överhuvudtaget anmäls. Hur kan SD då uttala sig så tvärsäkert om vem som våldtar?

Fy skäms! Hoppas sverigedemokraternas tidigare anhängare inser att partiet saknar trovärdighet. Ett parti som bygger politik på antaganden och fördomar har inget i varken riksdagen eller Gävles kommunfullmäktige att göra.

4 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Marita Engström sa...

NEJ det finns inga fakta, Jag har tagit birt en kommentar som både är anonym och osaklig

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.