fredag 16 januari 2009

Bye George

När Bush Höll sitt avskedstal i vita huset avslutade han med att förmedla sin världsbild. " Det finns godhet och det finns ondska i den här världen. Däremellan finns inga kompromisser"

Med den kompromisslösa och onyanserade inställningen känns det rätt okej att det blir skifte på presidentposten i USA. Allt elände han ställt till med har alltså varit helt rätt eftersom han krigat mot ondskan. Alla som ifrågasatt eller tänkt annorlunda är bara onda onda onda. Och vilken sida Bush o Co plaserat Israel på är väl rätt tydligt.
   

6 kommentarer:

Anonym sa...

"- Det finns godhet och ondska i världen, det finns inga kompromisser, sa Bush och sen lämnade den kompromisslöse presidenten Vita Husets talarstol, för allra sista gången."
Ekots Ginna Lindberg

Så talar en sann fundamentalist!

Det påminner om den övning i ordens värde som vi fick göra i skolan en gång: "noggrann" eller "pedantiskt" osv. "Kompromisslös" lär vi aldrig få höra om bin Ladin.

Anonym sa...

Historien kommer att ovärdera Bush och ge honom rätt om hans uppfattningar. Särskilt vad gäller hans krig mot terrorismen och demokratiseringen av Mellanöstern.

"Just wait and se"

Marita Engström sa...

Krig och våld leder inte till demokrati. Eftersom man brukar säga att segrarna skriver historien, hoppas jag signaturen Reagan har fel. Jag vill nämnligen inte se att segern går till de som delar in världen i gott och ont och vi och dom. Och utnämner sig själv till det godas företrädare med rätt att förgöra alla man själv stämplar som onda eller presumtiva terrorister.

Anonym sa...

Bra svarat, Marita. Sub-kulturen av krympta själar som får utlopp genom att tagga sig som "Reagan" etc. har svämmat över under de här svarta Bush-åren. De får gärna gå till historien för att aldrig visa sig igen.

Tre ord, en enda fras, har orsakat mer kaos, mer katastrofer, mer splittring och utlöst fler bomber än någonsin i historien:

"Krig mot terror".

I praktiken: ett allas krig mot alla.

Logiken och det mänskliga sunda förnuftet satt ur spel.

Här är en färsk artikel i ämnet inför installationen på tisdag av president Obama, som är den mest intelligenta välformulerade jag hittills läst.

"War on Terror" -
A Phrase That Launched A Thousand Bombs

By Christiane Brown

Anonym sa...

Krig mot terrorn - att försvara sig mot vettvillingar angrepp mot civilbefolkning är inte "allas krig mot alla". Försvaret innebär att militär makt måste finnas närvarande på de geogrfiska platser som hyser terrorisernas träningsläger och baser.

Bush må vara kontroversiell, men man gör det alldeles för enkelt för sig att bara avfärda honom.
Tänk på att han varit ledare för världens största ekonomi i 8 år, och att han valts av en demokratisk majoritet i två presidentval.

Anonym sa...

Ställ dig frågan hur trovärdig någon är, som inte törs nämna sitt riktiga namn utan påstår sig vara "Barbara Bush" eller "Reagan". Sluta se alla runt omkring dig som vettvillingar, rannsaka dig själv, så mår du mycket bättre.