tisdag 23 december 2008

Påven har hållit jultal

Om någon trodde att kristendomens grund är kärlek, godhet och tolerans. Och att det står extra högt på dagordningen i juletid. För alla olika kristna, även katoliker. I så fall kan ni känna er blåsta.

Påven, Benediktus XVI har hållit jultal till Vatikanen. Han varnar där för att ett utslätande av könsrollerna kan leda till mänsklighetens självförstörelse. Påven sa att homosexuella och transsexuella handlingar är förödande för människans fortlevnad.
Att rädda mänskligheten från homosexuella och transsexuella handlingar är lika viktigt som att rädda regnskogen från förstörelse …att försvara Guds verk får inte begränsa sig till att rädda jorden, vattnet och luften utan att också rädda människan från sin egen undergång

Det är alltså ett utslätande av könsrollerna som leder till människans undergång. Eftersom gud skapade människan till man och kvinna. Och att det behövs en av varje sort för att det ska bli barn. En svensk presstalesperson för den katolska kyrkan stöder sin chefs åsikter till fullo. Sex och barnalstring måste höra ihop.
Den svenska katolska kyrkan vill dock framhålla att de inte fördömer homosexuella och kärlek mellan två av samma kön. Bara man inte lever ut det sexuellt.

Alltså ursäkta. Jag förstår inte logiken. Det blir väl inte fler barn bara för att alla homosexuella lever i celibat och avstår från att knulla? Som jag ser det finns det tillräckligt med heterosexuella samlag för att mänskligheten skall fortleva ändå. Och om. Jag säger om, en öppnare och tolerantare attityd skulle leda till att en hel massa människor plötsligt helt väljer bort heterosex, så lever vi ju i ett modernt samhälle. Det finns insemination.

Och ska man fortsätta rota i kopplingen mellan barnalstring och sex, kan man ju undra om vi kvinnor över 45 överhuvudtaget ska ha sex. Fast vi vet att det förmodligen inte blir barn. Eller är det månne okej att komma till någon gång, bara man gör det med en man och någon som man är ordentligt gift med. Att det liksom skulle kunna vara i sin ordning bara för att det stärker det som är guds och naturens ordning. (Enligt påven) ???


En stilla undran. Borde inte katolska kyrkan oroa sig mer för alla barn som dör i svält och infektionssjukdomar. Borde inte påven oroa sig mer för den höga mödradödligheten i världen (70 000 per år) som mest drabbar fattiga och unga kvinnor. Istället för att fördöma kärlekshandlingar mellan människor som älskar någon av samma kön.


Du som tror eller inte tror på gud eller tomten. Det är inte kärlek och lust som är förödande för mänsklighetens fortlevnad. Strunta därför i påvens påbud och ägna helgen åt att älska så mycket ni kan och vill. Kärlek och respekt och tolerans. Även sex och kroppslig njutning om det finns lust och tillfälle.
Trevlig helg!

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra skrivet!
Tar också upp detta ämne på Luddigt och Logiskt i Politiken.
www.llpblog.tk