måndag 29 december 2008

Vänd inte palestinerna ryggen!

Redan innan Israels angrepp, var Gaza en humanitär katastrof. 1,5 miljoner människor hopklämda på en smal landremsa gränsande mot medelhavet lite Egypten och massa Israel. D v s stängsel gevärspipor och arroganta militärer. Ingen möjlighet att få in förnödenheter, medicin, bränsle. Om inte nådig Israel vill. Inga utländska journalister eller observatörer har släpps in i Gaza. Nu bombas allt sönder och samman. Inklusiva människor och barn och det sista hoppet om ett vanligt liv.
Nu måste världen utanför fördöma Israels vidriga övergrepp. En stark världsoppunion är det enda som kan stoppa våldsupptrappningen

http://www.youtube.com/watch?v=NgeZxbH_8AE

2 kommentarer:

Anonym sa...

hej,
nej. man ska inte vända ryggen mot palestinerna eller någon annan i nöd, och det gör inte Israel heller. Det är märkligt att ingenstans berättas det om de fulla lastbilar Israel har skickat befolkningen i Gaza innan, under och efter attacken mot Hamas. Det är också märkligt att ingen skrivr om det medicinska stödet (behandlingar på israeliska sjukhus) som ges till palestiner från Gaza. Och jag antar att ingen heller kommer att skriva något om de pengar som Israel beslutat överföra till befolkningen i Gaza.

Så, nej. Man ska inte vända palestinerna ryggen, men samtidigt ska man inte stoppa huvudet i sanden och låtsas inte se sanningen som den är.

Kriget som pågår nu för fullt är inte mellan israeler och palestiner. Inte heller mellan Israel och Palestina utan det är ett krig mellan Israel och Staten Hamas, var ledning gömmer sig under jorden medan palestinska folket tar emot bomberna...

Marita Engström sa...

Det är Israel som har försatt Gazas folk i nöd.
Hamas är ingen stat. Och inte palestina heller. Ännu. Tanken är att det palestinska självstyret ska vara ett steg mot en stat för de 4,1 miljoner palestinier som bor i området.(och kanske några av de miljontals flyktingar som lever i grannländer.) Starka rastiska krafter i Israel motsätter sig det. Israel ockuperar palestinsk mark i Gaza, Västbanken och östra Jerusalem. Israel kontrollerar gränserna runt gaza. Ingen har släppts igenom sedan vapenvilan bröts. Förutom i dag när 443 utlänningar tilläts lämna territoriet. Så jag förstår inte varifrån du hämtat uppgifter om palestinier på Israeliska sjukhus.
Det bor 1,5 milj människor på 360 kvadratkilometer. Förutom alla som behöver sjukhusvård för canser, hjärtinfarkt och tarmvred har nu 2100 skadats av Israelliska bomber.
De fullastade lastbilar du pratar om är 80 st, som Israel tillåtit att passera i december Vanliga varotransporter och somliga hjälpsändningar från internationella organisationer. Alltså inget israel skickat in. De skickar istället helikoptrar och stridsplan med bomber.