söndag 23 november 2008

Bottennapp när Schlingman fiskar i grumliga vatten

Moderaterna har framtidskonvent nästa helg och ska då forma sin politik för framtiden. En idé är man tydligen så stolt över att man bara måste presentera den redan idag. Det är integrationspolitiken (m) vill profilera sig på.

Snön yr utanför mitt köksfönster när Per Schlingmans stämma skräller fram i radion och gör mig så illamående att jag inte längre förmår njuta min söndagsfrukost.

- ”de som kommer till Sverige från andra länder ska skriva under ett kontrakt att de känner till svenska lagar och regler… det är viktigt när människor från olika kulturer samlas i samma land, att vi är väldigt tydliga med vad som gäller i Sverige ….syftet är att vi ser till att överföra viktiga svenska värderingar”...

http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?artikel=2459486

Mycket vi.-och-dom svammel blir det. Och jag kan inte låta bli att undra - får en partisekreterare med regeringsmakt verkligen slänga ur vilken dynga som helst i etermedia ?
Schlingman inser i alla fall att man inte kan villkora asylrätten. (fast man anar att han gärna skulle vilja) Däremot anser han att bidragssystemen bör kunna användas för att straffa den som inte skriver på eller följer kontraktet med staten. Innehållet i kontraktet har man inte helt bestämt än, men jämställdhet verkar viktigt. Vilka som ska skriva på är inte heller klart. Arbetskraftinvandrare från Europa borde exempelvis undantas.

Som jag ser det har alla som vistas i sverige redan ett kontrakt med staten som heter duga. Följer du inte svensk lag kan du nämligen dömas i domstol. Oavsett om du är gästarbetare från Polen, sjunde generationens Gävlebo eller nyss flydde från Irak. Den som inte är svensk medborgare riskerar dessutom att utvisas.

Att ställa olika krav och villkor på människor beroende på om de är födda i landet eller inte strider mot de mänskliga rättigheterna och tanken om alla människors lika värde. Den här typen av utspel gynnar bara främlingsfientliga och rasistiska krafter. Det faller säkert i god jord hos dem som avskyr mångkultur och anser att vi måste försvara och värna svenska värderingar - utan att kunna definiera vad det egentligen är.

Lägg ner!!! Ett demokratiskt samhälle kan inte ha olika regler och villkor för olika grupper av människor. Det regeringsbärande partiet borde ta avstånd från främlingsfientliga idéer.
Det här moderatutspelet skulle kunna tolkas som en rejäl signal till Sverigedemokraterna: Vi kan gärna samarbeta med er efter nästa val. Vi delar era åsikter när det gäller invandringspolitik.

1 kommentar:

Swimsuit Issue sa...

Instämmer! Bra skrivet. Det är uppenbart vad de försöker göra, "ta debatten", d v s plocka SD väljare och underblåsa en rasistisk diskurs i syfte att splittra arbetarklassen.