måndag 13 april 2009

EU och demokratin

Att strunta i parlamentsvalet är ingen demokratirörelse. Tvärtom. Det behövs fler kloka skeptiker som motvikt till alla konservativa EU-fanatiker. Det kan bara vi fixa som vågar se bristerna i unionens maktstruktur. Och i marknadsekonomin.

Läs Jonas Sjösteds kloka blogginlägg.

Sen går vi ut och ser till att alla katastrofvarningar om lågt valdetagande kommer på skam. Vi ses i valrörelsen!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske det.

Men det är heller ingen demokratirörelse att legitimera den nuvarande marknadsdiktaturen en gång vart fjärde år och sedan sova tills nästa gång av maktförflyttning och stasi-lagar och fler krig mot lag syd.

De få gånger medborgarna tillåts att ta del i charaden kör €U över om inte resultatet överensstämmer med deras dunkla agendor. En röst mellan ett antal identiska "alternativ" med samma politik i olika hastighet är inte heller ett alternativ.

Nej du, jag hoppas att utvecklingen med valdeltagandet fortsätter som hittils, då rycks mattan under politbyrån i Bryssel undan och arbetet mot en riktig demokrati med folkbildning kan börja.

Kaj Raving sa...

"Nej du, jag hoppas att utvecklingen med valdeltagandet fortsätter som hittils, då rycks mattan under politbyrån i Bryssel undan och arbetet mot en riktig demokrati med folkbildning kan börja."

Knappast troligt! Tvärtom så kan "politbyrån i Bryssel" fortsätta strunta i folket och även i fortsättningen slippa höra för många kritiska och besvärliga röster i parlamentet.

Det bästa man kan göra i dagsläget är att var femte år rösta in folk som kan vara en nagel i ögat på EU-etablissemanget och på alla sätt man kan se till så "politbyrån" inte får styra ostört.