tisdag 28 april 2009

SD tar ton i Gävles kommunfullmäktige

I går var det kommunfullmäktige i Gävle. För min del det första efter den långa sjukskrivningen. Det blev en sen kväll. Och ändå hann vi inte beta av ärendelistan utan fick bordlägga flera motioner och interpellationer till maj-mötet.
Det var ju en del tunga omfattande ärenden också. Bl a antogs översiktsplan för Gävle stad. En stort och omfattande arbete som under flera år engagerat och involverat tjänstemän, Gävlebor och politiker. Några små ändringsförslag och reservationer på marginalen. Men enighet i stort. Och många positiva inlägg om engagemanget och arbetssättet.
Så antog vi en ny vision för Gävle kommun också. Det var här sverigedemokraterna visade sina unkna åsikter. Resultatet blev att Gävle nu har en vision som sju partier står bakom. Bara SD yrkade avslag. Anledningen var att ordet mångfald fanns med.
I SD.s sinnesvärd är allt som har med mångfald och mångkultur att göra av ondo. Ett livsfarligt hot mot storsvensken. De vill inte ha ett samhälle för alla. I debatten lyckades de både slänga ur sig att mångkulturen gör Gävle otryggt och att inget samhälle med fler kulturer fungerar, bubbla på om hur intolerant alla andra är som inte håller med SD.
Vad SD har för vision och vad svensk kultur egentligen är fick jag dock aldrig kläm på. SD nya strategi är tydligen att öppet värva röster bland rasister. Synd bara att de använder Gävles kommunfullmäktige till detta.

3 kommentarer:

Anonym sa...

En annan beskrivning av mötet kan läsas här: http://rogerhedlund.wordpress.com/2009/04/28/vansterpartiet-saknade-ton-under-fullmaktigemotet/

Marita Engström sa...

Hedrar väl Hedlund att han lämnar visionsdebatten och SD.s vidriga, fördomsfulla och främlingsfientliga inlägg därhän när han skriver om fullmäktige på sin blogg. MEN det är knappast trovärdigt när detta värdekonservativa parti vill framstå som värnare av jämställdheten.

Anonym sa...

Att du inte skäms!

Och du ska representera folket.. jag blir alldeles vansinnig.

/David Passgård